Hrvatska inačica rječnika Multilingual archival terminology - Mihaljević, Marta; Stančić, Hrvoje (2014)
U ovome će se radu predstaviti projekt Multilingual Archival Terminology (MAT) te njegova hrvatska inačica. MAT, rječnik arhivistike, međunarodni je i višejezičan projekt International Council on Archivesa u kojem sada hrvatski jezik postaje sedamnaesti jezik, a hrvatska arhivistika dobiva svoj rječnik. Nakon predstavljanja dosadašnjih projekata hrvatskih arhivskih rječnika, autorica objašnjava nastanak ovoga. U radu su prikazani i problemi nastali prevođenjem engleske inačice na hrvatski jezik te prilikom usklađivanja s hrvatskom arhivskom praksom, a autorica donosi i njihova rješenja.
HRV