Geme kao dio augustejske propagande. Neki primjeri iz Hrvatske. - Kaić, Iva (2014)
Geme su u vrijeme Augusta korištene kao propagandno sredstvo, s raznolikim i dobro poznatim motivima koji se mogu povezati s takvim političkim programom. Gliptičke zbirke, koje se čuvaju u hrvatskim muzejima, nisu u cijelosti objavljene. Međutim, među objavljenim materijalom mogu se izdvojiti geme koje pripadaju ovoj skupini ; primjerice geme s prikazom jarca, Augustovog zodijačkog znaka, ili pak poznata kameja s Livijinim poprsjem.
Projekt MZOS
ENG