Ko-autorstvo najcitiranijih autora: analiza slučaja informacijskih znanosti u Hrvatskoj - Pečarić, Đilda; Tuđman, Miroslav (2014)
Relativno mali broj znanstvenika prima veliki broj citata. Česta su istraživanja najcitiranijih autora u pojedinim znanostima. Rijetko se istražuje ko-autorstvo najcitiranijih autora. U ovome radu istražujemo ko-autorske mreže najcitiranijih autora u informacijskim znanostima u Hrvatskoj. Dajemo prikaz institucionalne pripadnosti autora, odnosno pripadaju li autori i ko-autori sveučilištu ili istraživačkim institutima. Također istražujemo poziciju najcitiranijih autora u višestrukom autorstvu i ko-autorskim mrežama: a) broj ko-autora i njihov redoslijed u znanstvenim radovima iz informacijskih znanosti prema vremenskim razdobljima ; b) prema institucionalnoj pripadnosti ; c) internacionalnoj suradnji. Koristimo bibliometrijske metode da bismo otkrili, identificirali i vizualizirali institucionalnu i intelektualnu pripadnost autora i višestrukih autora u informacijskim znanostima.
Projekt MZOS
HRV