Aspekti nomadizma u poeziji Vladimira Vysockog - Lugarić Vukas, Danijela (Array, 2014)
Polazeći od teze da je Vladimir Vysockij, planetarno poznati ruski sovjetski pjesnik i glumac Teatra na Taganke, i kao građanska i kao pjesnička osoba bitno obilježena neukorijenjenošću, „bezdomstvom“, tim krajnjim oblicima nomadizma, u radu ću promotriti kako je – i u kojem smislu – tema nomadizma i putovanja općenito mogla funkcionirati kao iskaz subverzije u totalitarnom, monološkom diskurzu kasnog sovjetskog socijalizma.