Hrvatski i ruski frazemi sa sastavnicama ton i тон - Fink-Arsovski, Željka (Array, 2014)
U radu se analiziraju u prvom redu frazemi sa sastavnicama ton i тон koji su dio frazeologije u širem smislu. Malena se skupina frazema u užem smislu sa sastavnicama ton i тон odnosi na hrvatski frazem dati/davati ton <čemu> i njegov ruski ekvivalent zadat'/zadavat' ton <čemu> te na antonimne parove podići/podizati (dignuti/dizati) ton, povysit'/povyšat' ton, s jedne strane, i spustiti/spuštati (sniziti/snižavati) ton, ponizit'/ponižat' ton, s druge. Frazemi se analiziraju sa stanovišta semantike i upotrebe u suvremenom hrvatskom i ruskom jeziku.