Obitelj i migracije: primjeri obiteljskog života u drugoj polovini 20. stoljeća u Kruševu - Birt Katić, Danijela (Array, 2014)
Terenska istraživanja provedena 2011. godine na području Bukovice, u selima Kruševo i Medviđa, potvrdila su postojanje određenih oblika obiteljskog života zasnovanog na zadružnim načelima. Posebnu zanimljivost predstavlja opstojnost takvoga načina života sve do devedesetih godina 20. stoljeća, unatoč odvojenog života pojedinih pripadnika mlađeg naraštaja obitelji, koji privređuju izvan obiteljskog kruga, većinom na privremenom radu u Njemačkoj, što će se prikazati na primjeru nekoliko studija slučaja za razdoblje druge polovice 20. stoljeća, uz osvrt na iste pojave u prethodnim naraštajima obitelji. U zaključnim razmatranjima uspoređuju se slični fenomeni s ostalim bunjevačkim ograncima.