Utjecaj i interpretacija tradicije u arhitekturi 17. i 18. stoljeća u sjeverozapadnoj Hrvatskoj na odabranim primjerima - oblikovanje zvonika i ugaonih kula - Botica, Dubravka (Array, 2014)
Pozivanje na lokalne uzore, okretanje vlastitoj prošlosti rašireno je u baroknom razdoblju, prisutno u suvremenoj historiografiji, likovnim umjetnostima i arhitekturi, koje se ne mogu jednostavno svesti na zajednički nazivnik „sklonosti k arhaizaciji“. Uvidom u široki raspon ovih pojava jasnija se ocrtava izrazito pluralistička slika arhitekture 17. i 18. stoljeća, koja pokazuje da naša sredina nije pasivno preuzimala rješenja, nego je u vlastitoj interpretaciji prošlosti tražila primjerene oblike za arhitekturu, a za njeno istraživanje potrebno je odmaknuti se od uvriježene povijesti stilova.