Čuo si da je Hrvatska kao raj! Između mašte i stvarnog života, Hrvati iz Argentine u Zagrebu - Rajković Iveta, Marijeta (Array, 2014)
U radu se traži odgovor na pitanje koji su motivi višegodišnjih procesa dolaska Hrvata iz Argentine u Hrvatsku nakon njenog osamostaljenja, od 1990-ih godina do danas. Uspoređuju se povratnici prve generacije migranata te dolasci njihovih potomaka, poslijemigracijskih generacijau „rekonstruiranu domovinu“ u kojoj nikada nisu živjeli.Propituje se što su znali o životu u Hrvatskoj i gdje su prikupljali te informacije. Na koji način su stvarali sliku koja je produbljivala želju za dolaskom i/ili preseljenjem u Hrvatsku. Prikazuje se njihov život u Hrvatskoj. Koji su im dojmovi o zemlji i ljudima. Koliko je život u Hrvatskoj drugačiji od života u Argentini.