Sv. Dujam i sv. Anastazije u hagiotopografiji Hrvatske - Badurina, Anđelko (Array, 2014)
Na temelju baze podataka Hagiotopografija Hrvatske, drugih istraživanja i dosadašnje literature, u radu je donesen popis do danas poznatih svetih mjesta u Hrvatskoj posvećenih sv. Dujmu i sv. Anastaziju, dok će se u dva navrata radi potpunosti obraditi i područje koje prelazi ove granice. Na taj se način ukazuje na raširenost štovanja sv. Dujma i sv. Anastazija duž istočne jadranske obale – od Istre na sjeveru do Dubrovnika i Kotora na jugu – točnije na današnjim jurisdikcijskim područjima Splitsko-makarske, Riječke i Zadarske nadbiskupije, odnosno Porečke i Pulske, Krčke, Gospićko-senjske, Hvarskobračko- viške, Dubrovačke i Kotorske biskupije. U nekoliko primjera zabilježeno je kolik je bio njihov utjecaj na prostoru i u životu ljudi. Rad je popraćen dvama kartografskim prilozima (geografska rasprostranjenost) i jednim grafikonom (približna datacija sakralnih građevina koje se obrađuju), kao i nekim statističkim podatcima vezanim za svetomjestopis Hrvatske u cjelini.