Nužna pojmovna razgraničenja - Veljak, Lino (2014)
U radu se razgraničavaju pojmovi totalitarizma kao ideologije od totalitarizma kao praktičko-političke i socijalne pojave. Razgraničavaju se i pojmovi poput fašizma, nacizma, komunizma, boljševizma i staljinizma, te se pokazuje što je svim tim pojmovima zajedničko a što specifično pripada samo nekima od njih ili nekoj skupini pojmova.
HRV