Vinčanska kultura - Burić, Marcel (Array, 2014)
Rad donosi opis, nastanak, život i osnovna obilježja vinčanske kulture. Također, donose se osnovne informacije o metalurgiji te kulturne pojave, najvažniji lokaliteti i njen utjecaj na razvoj kasnog neolitika istočne Hrvatske.