"Sjevernjačke vizije" Bekima Sejranovića i Davora Špišića. Skandinavci i Drugi - Molvarec, Lana (Array, 2014)
Rad uspoređuje opću javnu predodžbu o Skandinaviji kao utopijskom prostoru blagostanja i imigrantsku perspektivu u romanima Bekima Sejranovića i Davora Špišića. Imigrantska perspektiva mnogo je kritičnija jer nastupa iz pozicije Drugoga.