Hrvatski i ruski frazemi s komponentama rep i хвост - Fink-Arsovski, Željka (Array, 2014)
U radu se daje kontrastivna analiza hrvatskih i ruskih frazema s komponentama rep i хвост. Prvi dio rada sadržava izraze i frazeme u širem smislu temeljene na prenesenom značenju leksema rep i хвост. U drugom se dijelu rada pažnja posvećuje zoonimskim frazemima sa sastavnicama rep i хвост u kojima je provedena potpuna ili djelomična desemantizacija, a frazemi se s obzirom na sliku u dubinskoj strukturi, odnosno s obzirom na motivacijski element u njoj dijele na tri skupine. Prva je motivirana slikom životinje i/ili njezina repa. Za drugu je bitno da se u dubinskoj strukturi ostvaruje odnos između životinje, odnosno njezina repa i drugog subjekta. Dubinska se struktura treće skupine temelji na načinu ponašanja životinje unutar skupine.