Feministički otpor rodnoj asimetriji u jeziku i jezikoslovlju - Pišković, Tatjana (Array, 2014)
Opisuje se četrdesetogodišnja povijest feminističke lingvistike koja se dijeli u tri osnovna razdoblja: prvi val obilježen je dominacijskim pristupom rodu i jeziku, u drugome valu prevladava razlikovni pristup, a u trećemu se valu uočavaju manjkavosti ranijih pristupa i nadilaze njihove isključivosti.