Tko pjeva, zlo ne misli. Na primjeru hrvatskih i poljskih zoonimskih frazema - Vidović Bolt, Ivana (Array, 2014)
U članku se razmatraju hrvatski i poljski frazemi kojima se opisuje čovjekovo pjevanje, a u sastavu kojih je naziv životinje. Frazemi se promatraju ovismo o kvalitativnom ishodu. Prvu skupinu čine frazemi koji se odnose na čovjeka lijepa glasa i dobra sluha, a drugu one frazeološke jedinice kojima se opisuje osoba uskraćena za takav talent.