Kritičko mišljenje Zagorke Golubović - Veljak, Lino (Array, 2014)
U radu se prikazuje i vrednuje znanstveni i filozofijski opus Zagorke Golubović, te ukazuje na važnost ove istaknute misliteljice i istraživačice u poljima filozofije, sociologije i socijalne antropologije. Posebno se ističe njezina filozofijska koncepcija koju ona imenuje humanističkim personalizmom.