Problema movnoji stratyfikaciji suspil'stva v sučasnij sociolingvistyci - Fuderer, Tetyana (Array, 2015)
У статті проаналізовано нові тенденції в дослідженнях соціально зумовленої неоднорідності мови, які виявляються, зокрема, у вивченні соціально-класових відмінностей у сучасних мовах та спробах ієрархізувати сучасні суспільства за ознакою використання мови. Запропоновано термінологічне визначення поняття «мовна стратифікація суспільства».