Globalizacija i humanističke znanosti u SAD-u devedesetih godina - Knežević, Borislav (Array, 2014)
Članak se bavi dvama procesima koji se 1990-ih događaju u američkom sveučilišnom prostoru: rastućom sviješću o povijesnoj dinamici koja se tada počinje nazivati globalizacijom, te mijenama u znanstvenim interesima (u okviru humanističkih znanosti) koje se događaju s obzirom na globalizaciju.