Pogani u kršćanskom svijetu : Carmen contra paganos - Milićević-Bradač, Marina (2014)
Riječ je o kasnoantičkoj pjesmi "Carmen contra paganos" koja napada pogane u Rimu na kraju 4.st. Ona svjedoči i o tome da je poganstvo bilo jako i prisutno tada u već potpuno kršćanskom svijetu. Daje se i kratak pregled nekih od anti-poganskih zakona od Konstantina na dalje.
Bibliografija: str. 102-104.
Projekt MZOS
HRV