Sjećanje na Ljubu Bobana, Solinjanina, povjesničara, akademika.. - Matijević Sokol, Mirjana (Array, 2014)
Prije dvadeset godina iznenada u naponu intelektualne snage na pragu sedmoga desetljeća napustio nas je hrvatski povjesničar prof. dr. sc. Ljubo Boban, član HAZU. Ovim malim prilogom želim prenijeti neka svoja osobna sjećanja na ovoga zaslužnog znanstvenika, ali i našega dragoga Solinjanina.