Germanizmi u Rječniku stranih riječi Bratoljuba Klaića - Štebih Golub, Barbara; Novak, Kristian (2014)
U radu se analiziraju germanizmi u nekoliko izdanja Rječnika stranih riječi Bratoljuba Klaića s nekoliko gledišta: a) što se uopće smatra germanizmom i tako označuje ; b) donose li se i označuju li se kao germanizmi i unutarjezične tvorenice motivirane germanizmima te donosi li ih se kao zasebne natuknice ili unutar tvorbenih gnijezda ; c) teži li se pri donošenju etimoloških odrednica preciznosti s obzirom na dijatopijsku i dijastratsku raslojenost germanizama ; d) koliko su germanizmi zastupljeni u pojedinim izdanjima rječnika.
HRV