Interdiskurzivne fuge u romanu "Leica format" Daše Drndić - Ryznar, Anera (Array, 2014)
Rad analizira roman Daše Drndić „Leica format“ (2003) iz perspektive diskurzne stilistike i to tako što motri na koji se način načelo interdiskurzivnosti artikulira na stilskoj razini romana pri čemu upravo radikalno ogoljeni interdiskurzivni šavovi postaju polaznišnom točkom interpretacije. Kao temeljna interdiskurzivna figura u ovom romanu uzima se fuga koja istovremeno konotira složenost, polifoničnost i interdiskurzivnu premreženost romanesknog teksta, a na metarazini otvara pitanje pamćenja i zaborava, oblikovanja i prenošenja znanja te njegova kodiranja u jeziku i diskurzu. Autobiografski pripovjedni subjekt koji se nalazi u središtu ovoga romana svoj iskaz oblikuje tako što u njega propušta 'tuđu riječ' (glasove stanovnika grada, ubijenih i nestalih, krvnika i žrtava, književnika i historigrafa) koja se postupcima kolažiranja i montaže ugrađuje u tijelo teksta. Analiza pokazuje kako u navedenom romanu Daša Drndić mapira osobnu i kolektivnu povijest usložnjavanjem i kolažiranjem različitih tipova tekstova, žanrova i diskurzā te kako se pritom stilistički zahvati na grafičkom planu romanesknog teksta produžuju u područje njegove semantike.