Matoš et Paris - Nemec, Krešimir (2014)
U radu se analizira estetizirana slika Pariza u Matoševim pismima i feljtonima, s posebnom naglaskom na poetiku flanerizma pod utjecajem Baudelairea.
Projekt MZOS
FRA