Hrvatska i Bizant u 10. stoljeću - Budak, Neven (2014)
U radu se analiziraju odnosi Hrvata i Bizanta od kraja 9. do početka 11. st. Objašnjava se širenje uporabe hrvatskog imena izvan granica Hrvatske, razlozi zašto je Bizant prepustio dalmatinske gradove na upravu hrvatskim vladarima i zašto je Stjepanu I. Držislavu poslao krunu.
HRV