Pynchon na oštrici noža tehnologije i ekonomije - Grgas-Mufa, Stipe (Array, 2014)
Rad čita zadnji Pynchonov roman kroz tematiku tehnologije i ekonomije. U analizi autor tvrdi da time Pynchon u središtu svojega rada stavlja pitanje kapitala. U nastavku rasprave autor kontekstualizira svoje čitanje u širu raspravu o kapitalizmu.