Nekoliko neobjavljenih intaglija s Garduna (Tilurium) - Kaić, Iva (Array, 2014)
U radu se obrađuje šest do sada neobjavljenih rimskodobnih intaglija koji su nađeni na Gardunu kraj Trilja, na mjestu nekadašnjeg rimskog legijskog logora Tilurija (tilurium). Četiri intaglija dio su privatne zbirke Stipe i Martina Roguljića, stanovnika sela Gardun. Preostala dva intaglija nađena su tijekom sustavnih arheoloških iskopavanja lokaliteta Gardun 2011. godine. Ovdje obrađeni primjerci pripadaju rimskodobnoj gliptičkoj produkciji od 1. do 3. st. po. Kr.