Književnost u doba bloga (o Majetićevoj književnosti nastaloj na blogu) - Lugarić Vukas, Danijela (Array, 2014)
U radu se analizira recentno prozno stvaralaštvo Alojza Majetića nastalo na blogu. Posljednji je objavljeni roman, Glasovi ispod površine (2009), jedinstven u hrvatskoj, a i svjetskoj književnosti po tome što je pisan „četveroručno“, s mladom pjesnikinjom Danielom Trputec, koju je upoznao preko komentara koje je ostavila pod zapisom na njegovom blogu. Promatrajući književnost kao specifični tip komunikacije, pokušavamo dati odgovor na pitanje je li nas književnost koja nastaje na internetu dovela u situaciju u kojoj se s pravom možemo zapitati nije li književni tekst kakvog znamo i na kojemu je stasala suvremena znanost o književnosti nestao u novom medijskom okolišu. Analiza sugerira neočekivani zaključak: književnost se u eri blogiranja vratila svojoj prvobitnoj estetici, odnosno pod otkrilje rituala.