Nepočešljane misli 2 - Lec, Stanisław Jerzy (Biblioteka Mali mrav ;, 2006)
Druga zbirka "nepočešljanih misli", odnosno aforizama poljskog pjesnika, satirika i aforista. Lecov je opus povezan s epohom socijalizma u kojoj je stvarao. No, višeslojnost njegovih aforizama ključ je njihove aktualnosti, a time i univerzalnosti, i u ovo postsocijalističko doba. Ova je knjiga objavljena povodom 97. obljetnice piščeva rođenja i 40. obljetnice njegove smrti.