Navigare necesse est - International archaeological symposium (17 ; 2011 ; Pula) (Zagreb : Institut društvenih znanosti Ivo Pilar ; Pula : Centar za arheološka istraživanja ; Brijuni-Medulin : Međunarodni istraživački centar za arheologiju, 2012)
Sažeci na više jezika, pretežno na hrv. ili engl. jeziku
Sadrži radove sa Simpozija Navigare necesse est: od prapovijesti do ranog srednjeg vijeka (Pula, Medulin, Rovinj ; 2011)
Tematski broj časopisa Histria antiqua
Naslov preuzet sa str. 11
Tekstovi na više jezika, pretežno na hrv. ili engl. jeziku
Bibliografija iza svakog rada i uz tekst
Keywords: zbornik radova; arheološki kongresi; podvodna arheologija; podmorska arheologija; arheološka istraživanja; povijest pomorstva; pomorski putevi; trgovački putevi; antičko pomorstvo; brodovi; brodolomi; antičke luke