Poèmes - Ivšić, Radovan (NRF : Gallimard, 2004)
Izbor iz poetskog opusa značajnog hrvatskog pisca, s boravištem u Parizu, kuriozum čijeg književnog djela jest da je bilo zabranjivano kako u Hrvatskoj ratnih, četrdesetih godina, tako i u poslijeratnoj Jugoslaviji, sve do najnovijeg doba. Radovan Ivšić u hrvatsku je poeziju sredine stoljeća uveo nadrealizam u njegovu punom značenju. Ovaj reprezentativni izbor iz Ivšićevih lirskih zbirki nastalih posljednjih pedesetak godina donesen je dvojezično - usporedno na francuskom i na hrvatskom, a prevoditelj je bio sam autor.