Die Stadt des Frühmittelalters in Ost und West : archäologische Befunde Mitteleuropas im Vergleich zur östlichen Balkanhalbinsel - Kirilov, Tschavadar (Bonn : Habelt, 2006)
Rezjume - sažetak na bugarskom jeziku
Bibliografija: str. 182-210 i uz tekst
Keywords: rani srednji vijek; srednjovjekovna naselja; srednjovjekovni gradovi; razvoj gradova; Srednja Europa; istočni Balkan; arheološka nalazišta; arheološka istraživanja