Uvod u antropologiju izvedbe : kome treba kazalište? - Lukić, Darko (Biblioteka Uvodi, 2013)
Knjiga je teatrološki rukopis koji pokušava jasno i pregledno odgovoriti na nekoliko pitanja temeljnih za (pred)historiju kazališta i povijest izvedbenih praksi promatranih s antropološkoga motrišta: