Parnica dalmatinska razvidjena s njezinih pogleda - Tommaseo, Niccolo ([Zadar : s. n.], 1861)
O mogućnosti sjedinjenja Dalmacije sa Hrvatskom i Slavonijom.
Izv. oblik imena autora: Niccolo Tommaseo.
Izv. stv. nasl.: La questivna dalmatica siguardata ne suoi nuovi aspetti.
Bibliografske bilješke uz tekst.