Insistiranje na političkoj korektnosti vrijeđa dječju inteligenciju - Radoš-Perković, Katja (2013)
Rad problematizira, ilustrirajući primjerima iz svjetske dječje književnosti, odnos između političke korektnosti i značenja i slike svijeta u ovoj vrsti literature. Autorica dolazi do paradoksalnog zaključka da se dječja književnost, u većem dijelu, ne piše politički korektno, ali vrlo uspješno obrađuje teme iz domene političke korektnosti (jednakost, diskriminaciju, marginalizaciju, ljudska prava).
Ona se zalaže za dječju literaturu koja, prije svega, podstiče dječje kritičko mišljenje.
HRV