Telesnye elementy v ekranizacii fil'ma N. Mihalkova "Neskol'ko dnej iz žizni I. I. Oblomova" - Vojvodić, Jasmina, profesorica ruske književnosti (Array, 2013)
U tekstu je riječ o tjelesnim elementima u filmskoj ekranizaciji "Nekoliko dana iz života I. I. Oblomova". Teorijski se razlažu pojmovi ekranizacije i adaptacije te se analiziraju tjelesni elementi (blizina - udaljenost) u romanu i na filmu. Film je vizalan medij koji tjelesne elemente, uključujući i erotične, jače izražava.