Još riječ-dvije uz Slovo o pl"ku Igorevě - Popović, Milenko, lingvist (Array, 2013)
U članku se pokazuje koliko problema stvara hrvatski pridjev: ruski koji pokriva značenja dvaju ukrajinskih i ruskih pridjeva: rus’kyj (ukr.) / russkij (rus.) i rosijs’kyj (ukr.) / rossijskij (rus.) te navode detalji iz Slova koji govore o tome da je ono književni spomenik ponajprije staroukrajinske književnosti.