Akomodacija i oko nje (hrvatsko-ukrajinsko-ruske leksičke poredbe) - Popović, Milenko, lingvist (Array, 2013)
U članku su poredbeno – na riječima suvremenoga standardnoga hrvatskog jezika: akomodacija, prognoza, alfabet i analognim riječima u suvremenim standardnim istočnoslavenskim jezicima: ukrajinskom i ruskom – pokazani načini jezičnoga (fonemskoga i tvorbenoga) prilagođavanja grčkih i latinskih internacionalizama u trima navedenim slavenskim jezicima.