Pokušaj određivanja tipoloških i genetskih podudarnosti u petnaest frazema hrvatskoga, ruskog, ukrajinskog, poljskog, češkog i slovačkog jezika - Popović, Milenko, lingvist; Trostinska, Rajisa (2009)
Cilj je ovoga članka pokušaj da se odrede, s jedne strane, tipološke, i, s druge, genetske podudarnosti u petnaest - uzetih "nasumce", bez reda - frazema šest navedenih slavenskih jezika, tj. mogu li se odrediti takve podudarnosti ako se polazi od samih frazema, bez uvođenja drugih činjenica.
Projekt MZOS
HRV