Još o međujezičnoj homonimiji hrvatsko-ruskoj i hrvatsko-ukrajinskoj - Popović, Milenko, lingvist (Array, 2009)
Poznata je pojava unutar nekog jezika da postoje riječi jednake na planu izraza i različite na planu sadržaja - homonimi. Ovdje se govori o homonimnim odnosima između triju srodnih jezika: hrvatskoga, ruskog i ukrajinskog, s kojima se susreće svatko tko, kao nositelj jednoga od njih, upoznaje onaj drugi. Navode se uzroci njihove pojave i razrađuju se kao homografi i homofoni.