Romantizam u ukrajinskoj književnosti - Pavlešen, Dariya (2008)
Rad prikazuje razvoj i utjecajnost ukrajinskoga romantizma s osvrtom na stvaralaštvo Tarasa Ševčenka, Amvrosija Metlyns'kog, Leva Borovykovs'kog. U članku se pokazuje međusobna uvjetovanost oblikovanja književnog kanona i nacionalnog identiteta.
HRV