Movna stratyfikacija sučasnogo ukrajins'kogo suspil'stva - Fuderer, Tetyana (Kyiv : Geneza, 2013)
Monografija tematizira pitanje društvenog raslojavanja suvremenog ukrajinskog jezika. Pojam "jezična stratifikacija društva" određuje se kao hijerarhija skupina govornika prema razlikama u jezičnom ponašanju. Na bogatom jezičnom korpusu analiziraju se sredstva pomoću kojih odražava se društveni status različitih društvenih staleža. Jezično „portretiranje“ različitih društvenih skupina temelji se na suvremenim ukrajinskim književnim i publicističkim tekstovima.
Bibliografija: str. 293-297.
Bibliografske bilješke uz tekst
Projekt MZOŠ
Keywords: movna stratyfikacija, sociolingvistyka, ukrajins'ka mova; inguistic stratification, sociolinguistics, ukrainian language