Movna stratyfikacija sučasnogo ukrajins'kogo suspil'stva - Fuderer, Tetyana (Geneza, 2013)
Monografija tematizira pitanje društvenog raslojavanja suvremenog ukrajinskog jezika. Pojam "jezična stratifikacija društva" određuje se kao hijerarhija skupina govornika prema razlikama u jezičnom ponašanju. Na bogatom jezičnom korpusu analiziraju se sredstva pomoću kojih odražava se društveni status različitih društvenih staleža. Jezično „portretiranje“ različitih društvenih skupina temelji se na suvremenim ukrajinskim književnim i publicističkim tekstovima.