Maksim Krongauz: Je li jezik moj najveći neprijatelj? - Barčot, Branka (Array, 2013)
Rad je prijevod teksta Maksima Krongauza, istaknutogа ruskog jezikoslovca, pod naslovom: Язык мой - враг мой? (Новый мир - Москва, 2002, № 10)