(Ženski) pogled i glas u noveli Danila Kiša Crvene marke s likom Lenjina - Milanko, Andrea (Array, 2011)
U radu se analiziraju kategorije pripovjedača, lika i autora te njihov doprinos recepciji novele Danila Kiša Crvene marke s likom Lenjina iz Enciklopedije mrtvih. Na spomenute su tekstualne kategorije presudno utjecali ženski pogled i glas. Naratološki problemi nastoje se razmotriti pojmovima lakanovske psihoanalize da bi se rasvijetlili tekstualni mehanizmi i strategije kojima se novela opire jednoznačnim tumačenjima kako pomoću piščeve biografije, tako i rekonstrukcijom povijesnog konteksta.