Suvremena hrvatska grafička scena : propitivanje medija : VI. dani grafike u Galeriji likovnih umjetnosti Osijek : [katalog izložbe] - Magaš Bilandžić, Lovorka (2013)
Hrvatska grafička scena proteklih je desetak godina doživjela stanovite transformacije − došlo je do diseminacije grafičkih središta (uz Rijeku i Zagreb, ističu se i Osijek i Split) i formiranja generacije umjetnika koji kroz propitivanje medija na inovativan način redefiniraju osnovne postavke umjetnosti multioriginala. Izložba "Suvremena hrvatska grafička scena kroz propitivanje medija" predstavlja radove petero umjetnika – Igora Čabraje, Marija Čaušića, Kristine Restović, Celestine Vičević i Silvija Vujičića – koji na inovativan način promišljaju grafički medij i pokazuju u kolikoj mjeri grafika može biti poticajno polje vizualnih istraživanja. Njihove radove obilježava kontinuirano i dosljedno korištenje tradicionalnih, starih grafičkih tehnika (od dubokog i visokog do plošnog i propusnog tiska), te istraživanje tehničkih datosti i vizualnih mogućnosti medija. Istovremeno, radi se o umjetnicima koji grafiku promatraju u proširenom polju i stvaraju djela koja osciliraju na granici različitih područja (grafike i fotografije, grafike i instalacije...). Iako koriste klasične grafičke tehnike oni često razbijaju tradicionalne koncepte i nerijetko dokidaju umnoživost kao temeljnu odrednicu medija, te se poigravaju u domeni prezentiranja grafičkog lista i stvaraju serije grafika, grafičke objekte, knjige umjetnika, prostorne ili site-specific grafičke instalacije itd.