Aeinautoi : moreplovstvo i polis u Platonovoj Politeji i kasnim dijalozima - Žunec, Ozren (Array, 2008)
radu autor raspravlja o različitim Platonovim promišljanjima politike mora i kako su ta promišljanja imali upliva na političku zajednicu. Moreplovstvo se uspoređuje s drugim "tehnama", ukazuje na divergentna poimanja mora i argumentira kako dvostruka priroda moreplovstva odgovara Platonovoj kasnoj ontologiji Jednoga i Mnoštva.