Hrvatsko-češki jezični transfer prijedloga DO i U - Ribarova, Slavomira (Array, 2013)
U radu je riječ o negativnome jezičnom transferu kod hrvatskih studenata bohemistike na primjeru usvajanja prijedloga DO i U. Razmatraju se razlozi za diferencijaciju u sklopu primarnih značenja prijedloga DO i U i zaključuje se da su oni uvjetovani različitom genezom u zapadnoslavenskome i južnoslavenskome arealu, što je uzrok razlikama u značenjima i regiranju ovih prijedloga. Analiza pokazuje da su razlozi interferencijama prijedloga DO i U psihološke naravi.