Socijalna konstrukcija doma na primjeru povratka manjinskih izbjeglica - Mesić, Milan, sociolog (Array, 2013)
Konceptualno rad prezentira četri pristupa povratku manjinskih izbjeglica i njihov 'dom': a)tradicionalni koncepti, kritika tradicionalnih koncepata, novi koncepti povratka i doma (transnacionalizam), kritika novih (postmodernih koncepata povratka i doma. K tome se referat oslanja na reprezentativno nacionalno istraživanje manjinskoga (srpskog) povratka u Hrvatsku, koga su autori proveli za UNHCR.