Hrvatski Tasso od Zlatarića do Tomasovića : mitovi, paradoski, projekti i (daljnje) nepoznanice (četiri poglavlja) - Machiedo, Mladen (2008)
Tekst se bavi recepcijom opusa talijanskog manirističkog autora Torquata Tassa u hrvatskoj književnosti, od 16.st. do danas.
HRV