Ringraziamenti, traduttologia, Valeri - Machiedo, Mladen (Array, 2008)
Frano Čale je zadužio hrvatsku i svjetsku talijanistiku svojim opsežnim znanstvenim djelom, među njegovim širokim interesima ističe se i zanimanje za tzv. "manje" autore.